Information om cookies: Den här webbplatsen använder sessioncookies (egna eller från tredje part) för att skicka information om användarens val vid besöket på webbplatsen.
Genom att fortsätta att besöka webbplatsen eller stänga detta meddelande godkänner du all användning av cookies.

IL PARMIGIANO REGGIANO PARMA PARMESANOST ÄR KUNGEN AV PARMIGIANO REGGIANO SOM, I SIN TUR ÄR OSTARNAS KONUNG!

Dess unika och inte kopieringsbara smak har nio århundraden av historia: född i en bördig landsbygd som går från Apenninerna till Po, på gårdar och mejerier där den behåller en passion för saker som är gjorda med noggrannhet, långsam lagermognande lager där man gör det bästa för att erbjuda dig en unik del av naturen.
Parmigiano Reggiano Parma parmesanost är en fantastisk ost, fantastiska dofter och smaker, typiska i sin struktur.


TERRITORIUM

Parmigiano Reggiano produceras uteslutande i provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena och delar av provinserna Mantova och Bologna, mellan slätter, kullar och berg inneslutna mellan Po och Rhen; det är här vi hittar de fyra tusen gårdarna där korna utfodras med foder som endast är producerat inom detta område.
Djurfoder behandlas i enlighet med strikta regler som förhindrar användningen av gräsensilage och fermenterade medel.
De ständiga kontrollerna av mjölkens omvandling till Parmigiano Reggiano Parma parmesanost har som syfte att upprätthålla de högsta kvalitetsnivåerna på en helt naturlig produkt, absolut inga tillsatser eller konserveringsmedel.
Enda sedan medeltiden fram till idag, när benediktinerna startade den första produktionen av dessa stora former som är avsedda för en lång mognadsprocess.
Under perioden från grundandet av vårt företag år 1850 fram till dags dato, har vi lärt oss vilka som är de bästa betesmarkerna, bäckarna, bondgårdarna med den bästa vården och uppfödningen av mjölkkor. Vi har lärt oss att analysera terrängens geologi. Väderförhållandena under året, det så kallade mikroklimatet.
Urvalsprocessen för Parma parmesanost är beroende av dessa och många andra faktorer.

HUR SKER BEARBETNINGEN AV MJÖLKEN

Varje dag kommer mjölken från kvällsmjölkningen att lämnas att vila tills nästa morgon i stora tankar, där fettdelen spontant framträder, vilken senare är avsedd för produktion av smör.
Nästa morgon, mycket tidigt, kommer all mjölk från morgonmjölkningen, som just anlänt från gårdarna att blandas med den avskummade från den föregående kvällen och hällas i typiska kopparpannor som är formade som en inverterad klocka.
För att producera en form av Parmigiano Reggiano Parma parmesanost behövs 600 liter mjölk.
Det läggs till kalvlöpe och vassle, rikt på naturliga mjölksyrabakterier som erhålls från bearbetningen föregående dag. Under ungefär tio minuter sker koaguleringen och ostmassan presenteras uppdelad i små korn tack vare ett gammalt verktyg som kallas spino.
Nu går man vidare till tillagningen som sker vid 55 grader C, när denna avslutas sjunker granulatet till botten av pannan som bildar en enda massa som sedan extraheras av ostmästaren.
Skuren i två delar och insvept i den typiska duken, förs osten in i en cylindrisk form som kommer att ge den dess slutliga form.
Efter några dagar kommer formerna med Parmigiano Reggiano Parma parmesanost att sänkas ner i en mättad lösning av vatten och salt.
Det är en saltning genom absorption som under lite mindre än en månad avslutar produktionscykeln och öppnar kryddningsfasen.

MOGNADSLAGRING

Låt vila på träplankor, den yttre delen av osten torkar och bildar en naturlig skorpa, utan behandlingar, vilket gör den fullt ätbar.
Den minsta mognadslagringen är tolv månader, och det är först då som man kan säga att varje enskild form kan behålla det typiska namnet som markerades i början med den typiska märkningen.

MÄRKNING

Experterna på Konsortiet för Parmigiano Reggiano undersöka varje form av parmesanost långsamt, en efter en. Med noggrannhet, disciplin och precision.
Efter kontrollen, om den är positiv, ges den stämpelmarkeringen som ett bevis på att kraven för den skyddade ursprungsbeteckningen har följts.
För de former som inte uppfyller kraven för ursprungsbeteckningen, kommer alla märken och prickade inskriptioner att tas bort.
För ostmästarna är detta ett av de mest känsliga ögonblicken, och för konsumenterna är detta det viktigaste steget: det är dags för val och certifiering av en absolut garanti av produkten.
Därefter, när den har gått igenom det första testet av Parmigiano Reggiano konsortiet, kontrolleras formen av experter på Parma parmesanostar, som kontrollerar, övervakar och välja ut de former som de tror är bäst, efter att under månader ha följt mognadslagringen.
Endast en form av tjugo passerar den stela granskningen av experter från Parma Parmesan.
Endast en form av tjugo innebär 5% av den totala produktionen.
Bara denna strikta disciplin, som vi håller hemlig sedan 1850, som garanterar en form av parmesanost som känns igen under varumärket Parma Parmesan


HÄLSOSAM

Lättsmält och extremt rika ur en näringsmässig synvinkel, Parmigiano Reggiano produceras utan tillsatser eller konserveringsmedel; koncentrationen av proteiner, vitaminer, kalcium och mineraler gör den lämplig för alla åldrar och i alla situationer. En laddning av snabb energi som är användbar för alla.


SKYDDAD

Parmigiano Reggiano är en ost som garanteras av konsortiet och, framför allt, är älskad under nio århundraden för dess alltid generösa smak.
Konsortiet försvarar denna produkt som numera har någon form av mytisk och full av helig aura från de många imitationerna som finns över hela världen.
En omisskännlig och unik produkt vad det gäller dess smaker och dess dofter, hantverksmässiga produktion, alltid endast tillverkad av oss alltid bara här, i en miljö utformad av floder, slätter och kullar, milt klimat men fast, i en unik balans av visdom, passionen för människor och naturen.